woensdag, oktober 21, 2020
Kringloop is klaar voor de start

Op zaterdag 6 oktober zal de eerste Nieuwleusense Kringloopwinkel haar deuren. In de winkel zal van alles te koop zijn voor iedere portemonee.

Inwoners kunnen naast kopen ook hun overtollige spullen en kleding brengen. de opbrengst zal naar Nieuwleusen Synergie gaan, die het geld gaat gebruiken voor sociale doelen in het dorp.

Het bestuur van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie is er in geslaagd om de voormalige locatie van Bosch motorcross aan de Grift nummer 17 op het industriegebied De Grift te huren. "Wij zijn erg blij met dit mooie pand", aldus voorzitter van de Coöperatie Martin Luinstra. "Naast de kringloopwinkel is er voor ons ook direct kantoor- en vergaderruimte in het pand. Wij willen hier ook ons informatiepunt en materiaal-o-theek onderbrengen."

Luinstra adviseert de inwoners de spullen nog even thuis te parkeren en pas te brengen als het pand geheel is ingericht. Het gebouw kan nog worden aangepast. De winkel wordt gerund door vrijwilligers van Nieuwleusen Synergie. Er worden nog meer vrijwilligers gezocht. www.nieuwleusensynergie.nl.