zondag, november 29, 2020
Eigenaar van C1000 weet wie wil slopen

Eigenaar Jan de Groot van de C1000 supermarkt aan de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen was vorige week verbaasd toen hij hoorde dat bij de gemeente Dalfsen melding was gedaan voor \'gedeeltelijke sloop van een supermarkt\'. Inmiddels heeft hij meer duidelijkheid kregen.Hij vermoedde dat supermarktconcert Albert Heijn de melding had gedaan, omdat de keten interesse heeft in een overname van zijn supermarkt.

C1000 is gekocht door Jumbo, maar om de markt in evenwicht te houden moet Jumbo een aantal supermarkten doorverkopen, waaronder aan Albert Heijn. \"Er worden constructieve en positieve gesprekken gevoerd\", verklaart een woordvoerster van Albert Heijn. \"Maar het is absoluut niet het geval dat wij een sloopmelding hebben ingediend. Wij hebben geen zeggenschap over het pand.\"

Ruim een week later weet De Groot meer over wie de sloopmelding heeft gedaan en waarom de melding is gedaan. \"Het is mij duidelijk en ik ben tevreden met de uitleg\", zegt De Groot. \"Meer wil ik er niet over kwijt.\"