dinsdag, oktober 27, 2020
Drietal aanhangwagens gestolen

Dalfsen/Nieuwleusen - In de afgelopen twee weken zijn in de gemeente Dalfsen drie aanhangwagens gestolen. De politie waarschuwt alert te zijn.

Van het gemeenterrein aan de Prins Hendrikstraat in Dalfsen werd in de nacht van woensdag 30 mei een aanhangwagen weggenomen. De aanhangwagen stond achter een hekwerk geparkeerd. Dit hekwerk was geforceerd.

Maandag 10 juni werd de diefstal van een aanhangwagen in Nieuwleusen ontdekt. De aanhangwagen stond geparkeerd op een erf aan het Westeinde. De aanhangwagen is vermoedelijk dat weekend weggenomen.

De derde aanhangwagen werd donderdagnacht 13 juni weggenomen vanaf de Brandkolstraat in Dalfsen. De aanhangwagen stond in de straat geparkeerd.

De politie heeft de diefstallen in onderzoek en vraagt mogelijke getuigen om contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844. Daarnaast vraagt de politie aan eigenaren van een aanhangwagen om extra alert te zijn. Bij het stallen van de aanhangwagen kunnen onderstaande tips de kans op diefstal verkleinen.

Tips:

  • Stal de aanhangwagen het liefst in een afgesloten schuur of loods;
  • Moet u de aanhangwagen toch buiten stallen, probeer dit dan zo ver mogelijk van de openbare weg te doen zodat de aanhangwagen niet snel aan een ander voertuig kan worden gekoppeld;
  • Stal de aanhangwagen op een opvallende en goed verlichte plek zodat de aanhanger in het zicht blijft.