woensdag, september 23, 2020
Paasvuren mogen alsnog worden aangestoken

Aan de droge periode van de afgelopen tijd is een einde gekomen. De Veiligheidsregio IJsselland heeft dan ook besloten dat er geen sprake meer hoeft te zijn van extra alertheid. De gemeente Dalfsen heeft op basis hiervan aan de organisatoren van de Paasvuren laten weten dat zij alsnog de Paasvuren kunnen aansteken.

De komende dagen worden op diverse plekken in de gemeente Dalfsen de Paasvuren aangestoken. Het Paasvuur in Ankum wordt vrijdagavond 26 april om 19:30 uur aangestoken door burgemeester Erica van Lente. “Het was heel jammer dat dat afgelopen Paasweekend niet kon door de droogte. De risico’s voor een natuurbrand waren te hoog. Nu kan het toch. Ik hoop dat velen nu alsnog plezier kunnen beleven aan de Paasvuren”.

Vorige week werden vanwege de droogte de ontheffingen voor het aansteken van de Paasvuren ingetrokken. Dit gebeurde op basis van advies van de Veiligheidsregio IJsselland. Bij deze intrekking is aangegeven dat als het risiconiveau zou worden aangepast, de Paasvuren in de periode tot 6 mei, in overleg met de gemeente, alsnog zouden kunnen worden ontstoken.