vrijdag, september 25, 2020
De kracht van Het Kompas

De rommelmarkt van CBS Het Kompas heeft de verwachtingen weer overtroffen! De dag begon met veel regen, maar bij de start van de rommelmarkt was het droog en dat is het gebleven! Ruim 55 betrokken vrijwilligers, meer dan 500 bezoekers en een prachtige opbrengst, die ten goede komt aan het nieuw te realiseren groene schoolplein op het Kompas en aan het goede doel Medgidia. Het is een rommelmarkt met een gouden randje geworden!

De organisatie kijkt met een heel goed gevoel terug op deze editie van de rommelmarkt. De rommelmarkt is inmiddels een begrip in de regio en dat was te merken. De bezoekers kwamen uit de wijde omgeving. Sommige enkel voor de rommelmarktspullen, andere bezoekers ook voor de vele mooie eigengemaakte meubels en items. Daarnaast heeft dit jaar een overweldigend aantal ondernemers de rommelmarkt genereus gesponsord.

Er waren drie rondes, inclusief een superronde, voor het Rad van Fortuin. Vele lokale ondernemers, maar ook organisaties uit o.a. Dalfsen, Zwolle, Wijhe, Apeldoorn, Ruinerwold en Coevorden, droegen de rommelmarkt een warm hart toe. De prijzen varieerden van cadeau- en dinerbonnen tot toegangskaarten voor pretparken, een luxe bbq en andere mooie cadeaus.

Per Op bod werden eigengemaakte houten meubelstukken verkocht. De ouders van het Kompas hebben in de maanden voorafgaand aan de rommelmarkt verschillende mooie tuinbanken, tuinsets, statafels, kasten, opbergkisten, etc. gemaakt. De hoogste opbrengst ging naar een prachtige grote houten schommelbank, welke is verkocht voor € 350,00.

“We zijn ontzettend blij met de vele ouders en vrijwilligers die de rommelmarkt tot zo'n mooi succes hebben gemaakt! De samenwerking met de buurtvereniging Ruitenveen is eveneens hartverwarmend. Zelfs buurtbewoners die geen kinderen meer op Het Kompas hebben, hebben meegewerkt aan de rommelmarkt.

De betrokkenheid en saamhorigheid is groot. Dit is waar het Kompas bekend om staat: een kleine school die ontzettend sterk is door de hoge ouderbetrokkenheid en de mooie samenwerking met de buurt.” aldus Gerlof Smit, directeur van CBS Het Kompas.

De opbrengst heeft naar schatting € 6000,00 opgeleverd! Een prachtig bedrag dat ten goede komt aan het nieuw te realiseren groene schoolplein op Het Kompas en aan het goede doel Medgidia.

Meer informatie: www.hetkompas.pco-n.nl of www.facebook.com/HetKompasNWL