donderdag, juni 04, 2020
Tweejarig onderzoek naar maatschappelijke impact en betere beheersing eikenprocessierups
Nieuwleusen e.o.

Een consortium van bijna 20 organisaties en gemeenten gaat de komende twee jaar onderzoek doen naar de maatschappelijke impact van de eikenprocessierups en een betere monitoring en beheersing van de rups. De nieuwe inzichten moet leiden tot een verbeterde Leidraad Beheersing Eikenprocessierups, want de afgelopen jaren is het onvoldoende gelukt om de rups beheersbaar te houden.

Voorplein gemeentehuis Dalfsen na herstel voor iedereen toegankelijk
Nieuwleusen e.o.

Tijdens de raadsvergadering van 25 mei heeft de raad besloten om het voorplein van het gemeentehuis in Dalfsen te herstellen. De huidige gebreken, waaronder de steile hellingbaan, beschadigde tegels en trappartijen en defecte lift vragen om noodzakelijke ingrepen. Het gemeentehuis moet toegankelijk zijn voor alle inwoners. Dat wordt met dit plan gerealiseerd. Tevens worden twee andere opgaves, fietsparkeren voor onder meer bezoekers van het Waterfront en een klimaatbestendige en groene omgeving, daarin meegenomen.

Coronavirusupdate 27 mei: cijfers en grafieken
Nieuwleusen e.o.

GGD IJsselland monitort de trend van het aantal op corona positief geteste personen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overleden personen. Het testbeleid van het RIVM is medio april vooral gericht op het testen van kwetsbare mensen en van zorgmedewerkers die buiten het ziekenhuis werken in, voor de continuïteit van de zorg cruciale, zorgfuncties.

Let op: Het werkelijke aantal besmettingen met en het werkelijk aantal overledenen aan het coronavirus liggen hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Veel besluiten genomen tijdens drie uur durende raadsvergadering
Nieuwleusen e.o.

Maandagavond was er een volle agenda voor de gemeenteraad. Er zijn belangrijke besluiten genomen en veel vragen gesteld.

Samen met de ChristenUnie heeft het CDA vragen gesteld over het niet doorgaan van zwemlessen in de buitenzwembaden. Het CDA zou graag zien dat de zwemlessen wel doorgang kunnen vinden voor de gevorderden A- en B-diploma. Daarnaast heeft het CDA vragen gesteld over mogelijkheden voor verruiming van de openingstijden van de zwembaden in de avond en op zondag.

Feliciteer een geslaagde met een videoboodschap
Nieuwleusen e.o.

Donderdag 4 juni is het zover, de landelijke dag voor geslaagde scholieren. Normaal gesproken een spannend moment voor examenleerlingen, maar dit jaar door de afgelasting van de centrale eindexamens anders dan anders. Veel leerlingen weten inmiddels al of ze zijn geslaagd of niet. Om geslaagden in de gemeente Dalfsen toch nog dat bijzondere ‘geslaagd-gevoel’ te geven op 4 juni, hebben de gemeente Dalfsen, JONG!Dalfsen en SAAM Welzijn de handen weer ineen geslagen voor een geslaagd-actie met de volgende oproep: stuur een kort filmpje in met jouw boodschap aan een (waarschijnlijk) geslaagde. Een compilatie van alle videoboodschappen wordt op 4 juni via lokale sociale media gedeeld. De geslaagden van de 5 meest ludieke filmpjes ontvangen op 4 juni een ‘geslaagd-taart’.