zondag, november 17, 2019
Salon Images wint GOUD
Nieuwleusen e.o.

Sabine Versteeg-Huisman van Salon Images uit Nieuwleusen, heeft de GOLDEN award in de categorie creative op haar naam weten te zetten. Zij zal in maart naar Sevilla afreizen en Nederland vertegenwoordigen bij de nationale Trend Vision award.

Uitnodiging Welkomstdienst
Nieuwleusen e.o.

Op zondagavond 24 november is de avonddienst in de Grote kerk aan de Dommelerdijk te Nieuwleusen georganiseerd door de commissie voor de welkomstdiensten, dit keer in samenwerking met Music Adore.

West-Overijssel werkt samen aan de energietransitie
Nieuwleusen e.o.

Provincie, gemeenten, waterschap en netbeheerder in West Overijssel werken samen aan een Regionale Energie Strategie. Hierin staat waar en hoeveel duurzame elektriciteit er in 2030 in de regio kan worden opgewekt en wat daarvoor nodig is.

Gemeente Dalfsen zoekt sportkampioenen 2018/2019 na wijziging in voorwaarden
Nieuwleusen e.o.

In oktober 2019 heeft de gemeente Dalfsen de oproep gedaan om sporters of sportteams aan te melden, die in de periode van 1 november 2018 tot en met 31 oktober 2019 op regionaal, provinciaal, nationaal of internationaal niveau kampioenschappen hebben behaald. De gemeente kreeg een aantal vragen van individuele sporters die wonen in de gemeente maar sporten bij een vereniging buiten de gemeente. Deze individuele sporters zouden niet in aanmerking kunnen komen voor een huldiging. De gemeente heeft deze individuele sporters nooit willen uitsluiten, daarom past de gemeente de voorwaarden aan. Het is nu ook mogelijk om individuele sporters aan te melden die in de gemeente Dalfsen wonen, maar aangesloten zijn bij een sportvereniging buiten de gemeente Dalfsen.

CDA Dalfsen zet in op de toekomst!
Nieuwleusen e.o.

Dalfsen kent de komende jaren grote financiële tekorten, met name veroorzaakt door de decentralisaties in het sociaal domein en lagere uitkeringen van de Rijksoverheid. Als gemeenteraad halen we de komende jaren miljoenen euro’s uit de spaarpot van Dalfsen, maar dat kan niet jaren doorgaan (dan is het geld simpelweg op). Er is bovendien nog veel onzekerheid over de financiële toekomst, bijvoorbeeld als het gaat om de uitvoering van de jeugdzorg.