zaterdag, januari 18, 2020
Eerste winst voor KV d’Ommerdieck
Sport

Het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck speelde tegen Dindoa 7 uit Ermelo.

Dindoa staat op de onderste plaats en d’Ommerdieck op de zesde plaats.

USV wint oefenduel van FC Wolvega
Sport

In een vrijwel gelijkopgaand oefenduel bleef USV zaterdag aan de goede kant van de score tegen tweedeklasser FC Wolvega (2-1) . Op het zware bijveld van sportpark Hulsterlanden waren het de Friezen die in de 11e minuut de score openden. USV kreeg een corner niet weg en Iwan Stroop schoot van dichtbij hoog en hard raak (0-1). USV had snel een antwoord klaar. Na een kwartier werd Leon Kooiker weggestoken vanuit het middenveld en prikte de bal precies naast de paal in de verre hoek (1-1). Daarna waren er mogelijkheden over en weer, maar gescoord werd er niet meer. Na rust had FC Wolvega aanvankelijk het beste van het spel. Doelman Martijn Scheper moest dan ook een paar keer handelend optreden. Waarna USV met verse krachten Kay Huzen, Swen Meesters, Rémon van der Kolk en Max Schaeffer in de ploeg het initiatief overnam van de gasten. Dit resulteerde in de 77e minuut in de winnende treffer. Sander Schaeffer kreeg de bal op een presenteerblaadje na een slippertje in de defensie (2-1). Dezelfde speler had nog een riante mogelijkheid de score verder uit te bouwen, maar mikte te hoog.

S.V. Nieuwleusen verliest oefenwedstrijd
Sport

Zaterdag 11 januari heeft S.V. Nieuwleusen de oefenwedstrijd in Wapenveld tegen 4e klasser WZC met ruime cijfers verloren, het werd maar liefst 4-1 voor de thuisclub. In de eerste helft kwam de thuisclub al op een 3-0 voorsprong. Vlak na rust kon S.V. Nieuwleusen wat terugdoen, Roy Bollemaat scoorde vanaf de penaltystip. Tien minuten voor tijd bracht W.Z.C. de eindstrand op 4-1. Dinsdag 14 januari om 20.00 uur speelt S.V. Nieuwleusen thuis de oefenwedstrijd thuis tegen 3e klasser S.C. Rouveen. Zaterdag 18 januari wordt er om 14.30 uur in Hattem geoefend tegen Hatto Heim.

De Prestaties van Loopgroep AG'85 van deze week
Sport

De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 waren de afgelopen week bij meerdere wedstrijden actief.

Bij de Snertloop in Zuidwolde werd Henk Hokse derde op de 5 kilometer met een tijd van 19.43 minuten.

Korfballers d’Ommerdieck verliezen van koploper Amicitia
Sport

In de eerste wedstrijd in 2020 speelde het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck tegen Amicitia 5 uit Vriezenveen.