woensdag, december 02, 2020
Iets minder gretig starten en dan naar de top

NIEUWLEUSEN - Van Valencia naar Nieuwleusen, na een intensieve trainingsstage is het START-motorteam (Stichting Aankomend Race Talent) uit Nieuwleusen weer naar eigen contreien teruggekeerd. Woensdagavond stond het team rond coureur Pepijn Bijsterbosch (22) uit Wapenveld, bijgenaamd Pino, weer klaar in evenementencentrum De Deel in Nieuwleusen voor de jaarlijkse publiekspresentatie. Wat zijn de doelen, hoe ver kan deze Pepijn Bijsterbosch dit jaar komen? "Afgelopen jaar moest hij natuurlijk eerst wennen aan de 600 cc Supersport", zegt Gea Luttels van START. "Dat is niet gek gegaan.

Pepijn toonde zich een groot motortalent met lef. Hij wil de grens opzoeken en durft daarbij soms net iets meer dan de anderen."

Uiteindelijk werd Bijsterbosch op de Yamaha in zijn eerste seizoen tussen de grote jongens verdienstelijk 18e en liet hij vele coureurs achter zich. Bijsterbosch: "Dit jaar wil ik doorstoten naar de top 10 van de IDM. Ik moet vooral bij de kwalificaties - belangrijk voor een gunstige startpositie - iets minder gretig zijn. Dat moet anders, want ik ben het best in de race zelf."

Stond Pepijn het vorig seizoen nog met Kevin van Leuven in één START-team, die onderlinge samenwerking veranderde en ging van teamgenoot naar concurrent. Deze Van Leuven die 4 jaar bij START heeft gereden, heeft inmiddels een ander team gevonden.

Dat blijft ook het doel van Pepijn Bijsterbosch die inmiddels bij de nationale selectie zit van bondscoach Barry Veneman. "Dit jaar wil ik in de top 10 rijden bij de IDM en dan wellicht naar een ander team om WK-wedstrijden te rijden. Wat ik wil? Wereldkampioen worden!" Fans van Bijsterbosch kunnen de circuitprestaties op paasmaandag 9 april volgen bij de ONK in Assen. Daarna volgt tot medio september onder meer een achttal IDM-races op beroemde Duitse circuits.