vrijdag, oktober 30, 2020
Gratis clinics voor deelnemers Oranjeloop

Voor iedereen die goed voorbereid aan de start wil staan van de Oranjeloop organiseert Bos Bedden Loopgroep AG ’85 wederom een aantal clinics.

Op 18 en 25 augustus en 1 september  vinden de clinics plaats voor de deelnemers aan de Effeweg.nl 5 km Run en de Bos Bedden 10 km Run. Tijdens deze clinics wordt er onder enthousiaste leiding van deskundige trainers vooral aandacht geschonken aan de looptechniek, de warming-up en intervaltraining. Deze clinics zijn de perfecte voorbereiding op de Oranjeloop op 5 september tijdens de Oranjefeesten in Nieuwleusen.

Deelname aan de clinics is gratis. De clinics starten steeds om 19.45 uur bij de Ontmoetingskerk, Burg. Backxlaan 269 te Nieuwleusen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Voor de leerlingen van de basisscholen in Nieuwleusen zullen ook clinics georganiseerd worden tijdens de gymlessen. Kinderen t/m 12 jaar kunnen bij de Oranjeloop meedoen aan de Unicef Kidsrun (sponsorloop) of aan de Payned Jeugdrun een wedstrijd over 1 mijl.

Ook de leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen doen mee aan de Oranjeloop. Voor deze leerlingen organiseert AG ’85 ook een clinic tijdens de sportlessen. Meiden en jongens t/m 16 jaar kunnen bij de Oranjeloop meedoen met de Schagen Infra Jeugdrun, een wedstrijd over 2 mijl.

Gecertificeerd parcours

Enkele weken geleden is het parcours van de Oranjeloop officieel opgemeten door de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie met als resultaat een goedgekeurd parcours! De rondes zijn exact 2,5 kilometer met de start en finish op de Bosmansweg ter hoogte van het evenemententerrein. Met deze officiële parcourscertificatie ben je als loper 100% zeker dat de afstand exact 5 of 10 kilometer is. Dus voor elke deelnemer is het nu mogelijk om op 5 september een officieel persoonlijk record te lopen op dit supersnelle parcours wat voornamelijk uit geasfalteerde wegen bestaat.

Vorig jaar namen ruim 450 deelnemers deel aan de tweede editie van de Oranjeloop, bijna een verdubbeling van de eerste editie. De voorinschrijving van deze prestatieloop is inmiddels geopend.  Meer informatie over de Oranjeloop staat op de website van Bos Bedden Loopgroep AG ’85: www.ag85.nl. Hier kan men zich ook inschrijven.