maandag, september 21, 2020
Zwarte Dennen Cross in Staphorster staatsbos

Op zaterdag 18 oktober organiseert Bos Bedden Loopgroep AG ‘85 wederom de Zwarte Dennen Cross. Deze hardloopwedstrijd in het Staphorster staatsbos wordt voor de negende keer georganiseerd.

Het programma van de Zwarte Dennen Cross begint om 14.00 uur met de 900 meter voor kinderen t/m 10 jaar. Om 14.15 uur is er de 1800 meter voor kinderen van 11 t/m 13 jaar. Om 14.45 uur is de start van de 5 km en om 15.30 uur vindt de start plaats van de 10 km. Het inschrijfgeld voor de jeugdafstanden bedraagt € 2,50 en voor de twee langste afstanden betaald men € 5,- (voorinschrijving € 4,-). 

Tot en met vrijdag 17 oktober kan men zich nog voorinschrijven via www.ag85.nl. Op de dag zelf kan men zich ook nog inschrijven, dit kan tot 10 minuten voor de start van de desbetreffende afstand. De inschrijvingstent evenals de kleedruimte bevindt zich nabij de parkeerplaats aan de zuidzijde van recreatiegebied De Zwarte Dennen aan de Vijverweg.

De Zwarte Dennen Cross is al jaren een populaire crossloop, vanuit het hele land komen ze naar Staphorst om mee te doen aan deze bosloop rondom recreatieterrein De Zwarte Dennen. Vorig jaar stonden er maar liefst 329 hardlopers aan de start en dat is veel voor een crossloop. Deelnemers roemen de prachtige omgeving, de gemoedelijke sfeer en het pittige parcours. Het parcours is geheel onverhard en bestaat uit bospaden, zandwegen en ruiterpaden, een uitdaging voor elke hardloper!

Nieuw dit jaar is dat de deelnemers met een chip zullen gaan lopen om zo een razendsnelle verwerking van de tijden te verkrijgen.

Vorig jaar won Erik Driessen uit Vollenhove de 10 km in een nieuw parcoursrecord van 33:51 minuten. Corelien Kloek uit Utrecht was de snelste van de dames. Zij finishte in 40:45 minuten. Het parcoursrecord bij de dames staat op naam van voormalig Nederlands kampioene Stefanie Bouma uit Groningen. Zij zette in 2012 een tijd neer van 38:20. 

Ook dit jaar zijn er weer prijzen te winnen voor de snelste lopers en voor elke deelnemer is er een fraaie herinnering! Meer informatie over de Zwarte Dennen Cross is te vinden op www.ag85.nl.