woensdag, december 02, 2020
Moeizame overwinning S.V. Nieuwleusen

S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag 23 maart thuis tegen BSVV uit Bovensmilde. De thuisclub had het op een moeilijk bespeelbaar veld niet makkelijk tegen de Drenten, maar de punten bleven in Nieuwleusen: 2-0.

S.V. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd, in de 3e minuut ging een schot van Wouter Tabbers rakelings over. Vijf minuten later legde Ruben Brinkman aan voor een verwoestend schot dat op de paal uiteen spatte. Een minuut later konden de oranjehemden wel juichen. Reinier Meijerink schoot van rand 16 meter de bal laag in de verre hoek: 1-0.

De eerste 10 minuten leken een voorbode voor een makkelijk middag maar dat was allerminst het geval. BSVV kreeg in de 13e minuut een enorme kans maar Calvin Kunstman schoot van dichtbij hard op de lat. Twee minuten later kwam Kaji Mohammad alleen voor Tim Hoogenkamp te staan, met een reflex kon Tim de bal net over tikken. Daarna werd het allemaal toch wat minder wat de toeschouwers voorgeschoteld kregen. Pas in 27e minuut was er weer een kans te noteren. De kopbal van Bas Evenboer werd gepareerd door de keeper. In het laatste kwartier van de 1e helft waren er nog 4 schoten op doel van Wouter Tabbers, maar deze werden gekeerd door keeper Daan Budding of tot corner verwerkt door de verdediging.

BSVV komt beter uit de kleedkamer dan S.V. Nieuwleusen. In de 56e minuut krijgt Wouter Kuik een grote kans, maar Tim Hoogenkamp redde wederom fantastisch. Pas in de 65e minuut krijgt de thuisclub weer een kans, maar de kopbal van Saake Malestein wordt gekeerd door de keeper. S.V. Nieuwleusen kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Er waren er nog enkele schoten van Wouter Tabbers, maar hij was niet erg gelukkig in de afwerking. In de 84e minuut was er dan toch de bevrijdende 2e treffer. Nadat Tom Vasse werd aangetikt ging de bal op de stip en Reinier Meijerink schoot beheerst binnen. In de laatste minuut kon Reinier Meijerink nog aanleggen voor een vrije trap, maar zijn schot belandde op de paal.

Zaterdag 30 maart staat er een inhaalronde op het programma. Dit zijn de laatste wedstrijden van de 2e periode. S.V. Nieuwleusen speelt om 14.30 uur thuis tegen S.V. Marknesse. Wanneer S.V. Nieuwleusen wint en Hoogeveen laat punten liggen tegen Elim dan is S.V. Nieuwleusen winnaar van de 2e periode.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp
Achter: Stan Scholten, Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Robin Hoogenkamp(63e min. Rick Jansen).
Midden: Saake Malestein, Reinier Meijerink, Ruben Brinkman.
Voor: Bas Evenboer(63e min. Nick Holsappel, Tom Vasse, Wouter Tabbers,

Scoreverloop:
9e min. 1-0 Reinier Meijerink
84e min. 2-0 Reiner Meijerink

Pupillen van de week:
Robin Brinkman en Jort Klein. Beide spelers voetballen in JO13-2.