Nieuwleusen.com

Nieuwleusen.com

Plaats hieronder uw reactie op bovenstaand artikel.

Website URL:

Zweef Party bij MC de Zweef

Gepubliceerd in Evenementen

Zaterdag 26 mei vanaf 21:00 is er weer de jaarlijkse Zweef Party met een optreden van Always Sunday. Dit is een harstikke leuke band uit Nijeveen, rock met ballen. De band speelt een zo breed mogelijk repertoire. Iedereen is welkom in het clubhuis van MC de Zweef aan de Bouwhuisweg 18 in Nieuwleusen en de toegang is helemaal gratis.

Lees meer...

“Out of the Blue” zingt bij Moederdag brunch, Het Roode Hert

Gepubliceerd in Nieuwleusen e.o.

Zanggroep “Out of the Blue” is uitgenodigd om zondag 13 mei as. een muzikaal tintje te geven aan de speciale Moederdagbrunch die vanaf 11.00 uur bij “Het Roode Hert” in Dalfsen wordt gehouden.

De groep staat o.l.v. Marion Mulders uit Lemele en zij heeft voor deze gelegenheid een gevarieerd programma samengesteld. Het wordt een verrassende muzikale brunch met bekende liedjes. Ook zal het, uit enthousiaste zangers en zangeressen bestaande koor nieuw repertoire zingen, o.a. “Super Trouper” van ABBA. Het koor is benieuwd wat het aanwezige publiek hier van zal vinden.

Voor het koor komt er een drukke tijd aan. Zo zal zij in besloten kring een optreden verzorgen in een verzorgingshuis en gaat het koor op 9 juni naar Annen om daar deel te nemen aan een korenfestival. Daarnaast is het koor aan het repeteren voor de voorstelling M&M (Movies & Musicals) wat in maart 2019 plaats zal vinden. Rond de kerst 2018 staat er nog een verrassend evenement gepland wat nu nog in voorbereiding is.

Bij de stemgroep tenoren is er nog ruimte voor enkele mannen.

Meer informatie over het koor en de geplande activiteiten:

www.blueonline.nl
www.hetroodehertdalfsen.nl
www.vocaalfestivalannen.nl

Lees meer...

Tel mee met de eerste Nationale Bijentelling op 21 en 22 april

Gepubliceerd in Nieuwleusen e.o.

In het weekend van 21 en 22 april organiseert Nederland Zoemt de eerste Nationale Bijentelling. Doe ook mee aan dit landelijk onderzoek door in je tuin gedurende een half uur bijen te tellen. Dit onderzoek is belangrijk, omdat het niet goed gaat met wilde bijen. Ruim de helft van de bijna 360 bijensoorten is bedreigd. Wilde bijen zijn belangrijk voor bestuiving van onze gewassen en wilde bomen en planten. Om de bij beter te kunnen helpen, is meer informatie nodig over waar bijen voorkomen en met hoeveel ze zijn. Ook in Overijssel.

Meedoen aan de Bijentelling is eenvoudig, ook voor degenen die weinig of geen kennis van bijen hebben. Eind april kunnen er zo’n twintig verschillende soorten wilde bijen, hommels en zweefvliegen in de tuin vliegen. Om deze soorten te herkennen zijn er verschillende hulpmiddelen, zoals een telformulier met zoekkaart (download hier het telformulier), instructievideo en een uitgebreid bijengidsje ontwikkeld. Al deze materialen vind je op www.nederlandzoemt.nl/bijentelling. Op deze website kun je in het weekend van 21 en 22 april ook direct de resultaten van je telling invoeren en kan iedereen ook live de resultaten volgen.

Jaarlijks terugkerend onderzoek
Met de Nationale Bijentelling start Nederland Zoemt een jaarlijks terugkerend onderzoek met geïnteresseerde mensen, zodat wetenschappers inzicht krijgen in de trends van bijenpopulaties in tuinen op verschillende plekken in Nederland. De Bijenbeweging Overijssel is bijzonder benieuwd hoe het gesteld is met bijen in Overijssel. In 2017 heeft Eis Kenniscentrum voor insecten daartoe een rapport geschreven (zie de pdf van het rapport), maar nieuwe en extra gegevens zijn zeer welkom. Ook hopen we dat met deze actie, nog meer Overijsselaars in actie komen voor de wilde bij. Bijvoorbeeld door meer bijvriendelijke bloemen te planten in de tuin of op het balkon. Kijk op www.bijenlandschap.nl

Bijenbeweging Overijssel
De Bijenbeweging Overijssel is een samenwerking van provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, EIS Kenniscentrum Insecten, LTO Noord en Imkerverenigingen NBV. Bijenbeweging is aangesteld voor drie jaar om bestaande bijen-initiatieven te ondersteunen en te verbinden en nieuwe initiatieven te stimuleren om te werken aan een samenhangend bijenlandschap in Overijssel. Zie ook onze facebookpagina: https://www.facebook.com/bijenbewegingov/ De Bijenbeweging Overijssel werkt nauw samen met Nederland Zoemt, een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu. De Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.

Lees meer...

We Love The 90's komt 14 april naar Nieuwleusen

Gepubliceerd in Evenementen

Noteer deze datum met grote uitroeptekens in je agenda, want dan staat de ‘We Love The 90’s’ met #OJKB & Jeroen Post gepland. Net zoals altijd zal Hallo Nieuwleusen er alles aan doen om er een onvergetelijke avond van te maken. Vanaf 21:30 uur zal het feest losbarsten met een grote lichtshow en de vetste jaren 90 beats!

OJKB (Ouwe Jongens Krenten Brood) is een DJ team bestaande uit ervaren rotten in de muziek branche: DJ Glenn B en Carlos Barbosa. In de afgelopen 15 jaar hebben deze mannen werkelijk alle clubs en festivals gezien doordat ze met of afzonderlijk van elkaar met diverse tours door het land trokken. Nu het fenomeen “The 90’s” zo populair is hebben de mannen #OJKB ontwikkeld wat de oudere en jonge doelgroep bij elkaar brengt door de perfecte mix van 90’s en 00’s in een nieuw jasje te toveren en in combinatie met het nodige aan interactie met het publiek is een nieuwe act geboren! De mannen van #OJKB zijn dit jaar uitgeroepen tot ‘Populairste DJ act van Nederland’.     

#OJKB verzorgt deze avond i.c.m. Jeroen Post. Jeroen Post kennen we allemaal van radio 100% NL, TMF Hitradio en sinds 2010 heeft hij zijn eigen programma bij SLAMFM. Naast het muziek draaien op de radio is Jeroen ook te zien op DJ feesten in Spanje en in de winter in de wintersport gebieden.

 

Toegang vanaf 16+

kaarten zijn verkrijgbaar bij onderstaande voorverkoopadres.

Kaartverkoop

Entreeprijs in de voorverkoop: € 7,50 euro p.p.
Aan de deur: € 12,50 euro p.p.
De zaal gaat 14 februari open om 21:30 uur

Voorverkoopadres

Zalencentrum 't Witte Peerd
Westeinde 5
NIEUWLEUSEN

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed