zaterdag, september 19, 2020
Grote brand bij Wegrestaurant De Lichtmis
Video's

Update 15.15u: De brandweer heeft het sein brand meester gegeven. Dat wil zeggen dat de brand onder controle is, maar er nog wel nageblust moet worden en dat zal nog enige tijd in beslag gaan nemen.

Woensdagmiddag is bij wegrestaurant "De Lichtmis" aan de Hermelenweg naast de A28 een grote brand uitgebroken. Rond 13:00uur kreeg de brandweer een melding van rookontwikkeling bij het restaurant. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer is met groot materieel ter plaatse waaronder een hoogwerker en groot watertransport. De brand werd al snel opgeschaald naar GRIP 1.

De brandt woedt op de zolders van het pand. De brandweer inventariseert of het veilig is om naar binnen te kunnen.

Veiligheidsregio IJsselland roept iedereen op om vooral niet bij de brand te komen kijken. De afrit A28 richting Nieuwleusen is inmiddels afgesloten.

Wat de oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend.

Lees meer: Grote brand bij Wegrestaurant De Lichtmis (Video's)

Lichtgewonden na aanrijding op de Den Hulst
Video's

Dinsdagavond heeft op de Den Hulst een aanrijding plaats gevonden waarbij auto achterop een andere auto is gereden. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de de wegwerkzaamheden waarbij het verkeer over 1 baan wordt geleid. Een en ander wordt in goede banen geleidt door een verkeersregelaar, omdat verkeer richting Zwolle en richting Balkbrug om en om over dezelfde baan moet worden geleid. Vermoedelijk had de achterop komende auto te laat in de gaten dat een voor hem rijdende auto afremde vanwege de verkeersstremming. Twee personen zijn behandeld in de ambulance en raakten lichtgewond maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Lees meer: Lichtgewonden na aanrijding op de Den Hulst

Aanrijding tussen lijndienstbus en personenauto
Video's

Op de kruising van de Burgemeester Backxlaan met het Westeinde heeft vanochtend aanrijding plaats gevonden tussen een lijndienstbus en personenauto. Een vrouw uit de personenauto raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De lijndienstbus vervoerde op dat moment geen passagiers, de chauffeur bleef ongedeerd. De oorzaak van het ongeval is vermoedelijk een voorrangskwestie. De brandweer kwam ook nog ter plaatse maar hoefde niet meer ingezet te worden. De Politie doet ter plaatse onderzoek om de juiste toedracht op papier te krijgen.

Lees meer: Aanrijding tussen lijndienstbus en personenauto

Zomerboodschap burgemeester Van Lente
Video's

Het is juli 2020 en dat betekent in elk geval twee dingen: De coronamaatregelen zijn verder versoepeld en de vakantie staat voor de deur. Ja, over die coronamaatregelen. Ze zijn versoepeld, maar dat betekent niet dat het virus weg is. Dus dat vraagt van ons allen dat we blijven opletten en dat we anderhalve meter afstand blijven houden. En dan de vakanties. Voor velen zal het bijna zover zijn en ik denk dat we er allemaal aan toe zijn. Even rust, even ontspanning na deze toch wel heel bijzondere tijd. Ik wens u allen een hele fijne vakantie toe. Ik hoop dat u kunt genieten op een mooie plek en vergeet daarbij ons mooie Vechtdal niet.

Lees meer: Zomerboodschap burgemeester Van Lente

Filmpje aan alle geslaagden
Video's

Vandaag was het zover: middelbare scholieren hoorden officieel of ze geslaagd zijn. Eerder deden we een oproep aan iedereen om ‘hun’ geslaagde of geslaagden in het algemeen te feliciteren. En wat een leuke filmpjes hebben wij ontvangen van familie, vrienden, vanuit de gemeente en het jongerenwerk. Kijk, geniet en lach: hierbij een compilatie van de filmpjes.

Lees meer: Filmpje aan alle geslaagden