Wereld Hart Dag

by Nieuwleusen.com

Vandaag is het Wereld Hart dag! Wereldwijd wordt op deze dag aandacht besteed aan hoe we het belangrijkste orgaan van ons lichaam gezond kunnen houden.

Balans fysiotherapie is aangesloten bij het Hartrevalidatie Netwerk Zwolle. Wanneer hartpatiënten klaar zijn met hun revalidatie in het Isala Harthuis wordt hen aangeraden door te gaan met de training bij een praktijk in de buurt. Met als uiteindelijke doel mensen zelfstandig in beweging te houden, ook nadat het traject van de hartrevalidatie is afgerond.
Binnen ons team zijn Jolanda van Gelder, Karlijn Brummel-Hekman en Marlous Visscher- van Berkum hierin gespecialiseerd. Jolanda "De eerste behandeling is de intake, we willen hierin de patiënt in kaart brengen, wat heeft hij/zij doorgemaakt, hoe is de training in het Harthuis verlopen en wat zijn de persoonlijke doelen voor de training. Vanaf het tweede bezoek start de training in de oefenzaal. Dit gebeurt in kleine groepjes, zodat iedereen persoonlijke aandacht en beweegadviezen krijgt op zijn of haar eigen niveau." Karlijn: "We hebben in onze praktijk in Dalfsen en Nieuwleusen, bij Helios, meerdere groepen zowel in de ochtend als de middag. In overleg komt iemand 1 of 2 keer in de week een uur trainen. " Marlous: "het is een ontzettend leuke en dankbare groep om training aan te geven. Mensen hun grenzen laten verleggen of opnieuw leren kennen, meer plezier in beweging te laten krijgen, krachtiger en/of conditioneel sterker te zien worden. Daar doen we het voor"

Wilt u meer informatie over de hartrevalidatie, de vergoeding hiervan of bent u geen hartpatiënt en wilt u meer in beweging komen om aan uw hartgezondheid te werken, neem dan gerust contact met ons op: 0529-432130. Tot in beweging!

Lees meer...

Gebo Tours is dringend op zoek naar nieuwe touringcarchauffeurs

by Nieuwleusen.com

NIEUWLEUSEN – Gebo Tours, heeft dringend behoefte aan extra chauffeurs voor haar touringscars. “We kunnen op korte termijn zo tien tot vijftien extra mensen gebruiken”, zegt directeur Erik de Roo.

Het huidige bestand van zo’n 130 beroepschauffeurs begint te vergrijzen. Daarom heeft het touringcarbedrijf uit Nieuwleusen dringend behoefte aan nieuwe medewerkers, die intern kunnen worden opgeleid. Het bedrijf organiseert hiervoor zelfs – voor het eerst – een chauffeurwervingsdag. Mensen die meer willen weten, kunnen op zaterdag 22 september alle informatie krijgen op het bedrijfsterrein van Gebo Tours.

“Het is een heel specifiek vak, niet te vergelijken met bus- of vrachtwagenchauffeur”, zegt Pieter Hupkes, bij Gebo Tours verantwoordelijk voor de chauffeursopleiding. “Als ik er meer over vertel, reageren mensen vaak in de trant van: ik wist niet dat het zo’n bijzonder beroep was.”

Touringcarchauffeur, zo legt hij uit, is een verantwoordelijk en veelzijdig vak voor een ondernemend en reislustig persoon die graag met mensen omgaat en sociaal is ingesteld. “Daarnaast ben je ook gastheer”, aldus Hupkes. “Natuurlijk zit er meestal ook een reisleider in de bus, maar mensen hangen het welslagen van hun vakantiereis vaak toch mede op aan het humeur en de hoffelijkheid van de chauffeur. Je bent hét visitekaartje van het bedrijf, die de klanten veilig naar hun bestemming vervoert. Daarnaast hoor je kennis te hebben van de reisdoelen, je moet je reis dus goed voorbereiden. Er staat tegenover dat je werkelijk overal komt. Er zijn collega’s die in een paar weken heel Europa hebben gezien, inclusief alle bezienswaardigheden.”

Daarnaast beschikt een touringcarchauffeur over verkeerskennis, technische en administratieve vaardigheden Hij (of zij) werkt zelfstandig en heeft wisselende werktijden, vaak op tijdstippen waarop anderen vrij zijn, zoals in het weekend of op feestdagen. “En je bent probleemoplosser. Het is de kunst om er een positieve draai aan te geven wanneer het tegenzit of er iets onverwachts gebeurt.”

Doorgroeimogelijkheden

Met een baan bij Gebo Tours kun je bovendien alle kanten op, want het vervoersbedrijf is uiterst veelzijdig. Want naast vakantiereizen door heel Europa is Gebo Tours ook gespecialiseerd in allerlei vormen van groepsvervoer, van schoolreisjes tot uitstapjes voor senioren. Bovendien richt Gebo Tours zich op dagritten, schoolreizen, groepsdagtochten, evenementenvervoer, voetbalvervoer, pendels en ondersteuning van lijndiensten. “Dus chauffeurs die liever vaste routes van A naar B rijden, kunnen eveneens bij ons terecht”, zegt Erik de Roo. “En leeftijd speelt evenmin een rol. Ook oudere chauffeurs zijn welkom. Op parttime- of oproepbasis, het is allemaal bespreekbaar. En, niet onbelangrijk: wie kiest voor een opleiding tot touringcarchauffeur bij Gebo Tours is verzekerd van een baan.”

Tijdens de chauffeurswervingsdag op 22 september kunnen medewerkers van Gebo Tours alles vertellen over het chauffeursvak. Belangstellenden kunnen rijden in een touringcar, met ervaren chauffeurs praten en zo een beeld krijgen van het vak. Uiteraard onder het genot van een kopje koffie en een hapje. De chauffeurswervingsdag duurt van 9.00 tot 16.00 uur op het terrein van Gebo Tours, Den Hulst 134 in Nieuwleusen. Wie nu al meer informatie wil, kan de website bezoeken:
www.gebotours.nl of bellen met 0529-481234.

Lees meer...

Droombaan: achtbaantester Slagharen gezocht

by Nieuwleusen.com

Een Nederlandse kortingswebsite heeft een bijzondere vacature. De website is op zoek naar achtbaantesters om alle achtbanen van Nederland komende zomer aan een test te onderwerpen. De geluksvogels gaan o.a. de achtbanen van Slagharen testen op zaken zoals snelheid en adrenaline, maar ook op de misselijkheidsfactor.

 

De potentiële achtbaantester moet beschikken over een sterke maag en dito knieën. Verder zijn er weinig eisen aan de sollicitant. Iedereen die fysiek in staat is om in een achtbaan te stappen mag solliciteren. Ook niet onbelangrijk is dat de testers deze zomer beschikbaar moeten zijn om alle Nederlandse pretparken te bezoeken.

 

Met de testresultaten van o.a. de Thunder Loop in Slagharen wil de website meer inzicht geven in de beleving van de Nederlandse pretparken. Voor veel consumenten is prijs namelijk allang niet meer de belangrijkste factor om te kiezen voor een bepaald pretpark. Uitmetkorting.nl roept alle waaghalzen op voor 31 mei te solliciteren.

 

Bekijk hier de hele gehele vacature.

Lees meer...