vrijdag, november 27, 2020
Wereld Hart Dag

Vandaag is het Wereld Hart dag! Wereldwijd wordt op deze dag aandacht besteed aan hoe we het belangrijkste orgaan van ons lichaam gezond kunnen houden.

Balans fysiotherapie is aangesloten bij het Hartrevalidatie Netwerk Zwolle. Wanneer hartpatiënten klaar zijn met hun revalidatie in het Isala Harthuis wordt hen aangeraden door te gaan met de training bij een praktijk in de buurt. Met als uiteindelijke doel mensen zelfstandig in beweging te houden, ook nadat het traject van de hartrevalidatie is afgerond.
Binnen ons team zijn Jolanda van Gelder, Karlijn Brummel-Hekman en Marlous Visscher- van Berkum hierin gespecialiseerd. Jolanda "De eerste behandeling is de intake, we willen hierin de patiënt in kaart brengen, wat heeft hij/zij doorgemaakt, hoe is de training in het Harthuis verlopen en wat zijn de persoonlijke doelen voor de training. Vanaf het tweede bezoek start de training in de oefenzaal.

 

Dit gebeurt in kleine groepjes, zodat iedereen persoonlijke aandacht en beweegadviezen krijgt op zijn of haar eigen niveau." Karlijn: "We hebben in onze praktijk in Dalfsen en Nieuwleusen, bij Helios, meerdere groepen zowel in de ochtend als de middag. In overleg komt iemand 1 of 2 keer in de week een uur trainen. " Marlous: "het is een ontzettend leuke en dankbare groep om training aan te geven. Mensen hun grenzen laten verleggen of opnieuw leren kennen, meer plezier in beweging te laten krijgen, krachtiger en/of conditioneel sterker te zien worden. Daar doen we het voor"

Wilt u meer informatie over de hartrevalidatie, de vergoeding hiervan of bent u geen hartpatiënt en wilt u meer in beweging komen om aan uw hartgezondheid te werken, neem dan gerust contact met ons op: 0529-432130. Tot in beweging!