NIEUWLEUSEN – Op woensdagmiddag heeft het evenemententeam van het Talenthus Agnieten College een sport en spelmiddag georganiseerd voor Vluchtelingenkinderen in de gemeente Dalfsen.

(Advertentie)

Het TalenthusTeam bestaat uit 12 en 13 jarigen. Zij zorgden zelf voor een locatie, voor vervoer van de kinderen, voor eten en drinken, en voor een geweldig programma voor de kinderen.

Er kwamen meer dan 20 kinderen op af, van 5 tot 13 jaar. Ze werden vermaakt in leeftijdsgroepen, ondersteund door een tolk die het Engels van een van de leerlingen, vertaalde naar de Oekraïense taal. Burgemeester Erica van Lente kwam spontaan even langs, om te kijken hoe het TalenthusTeam het allemaal geregeld had. De Burgemeester was erg onder de indruk hoe goed, serieus, en enthousiast, de brugklassers er mee bezig waren. Dit allemaal zonder de hulp van volwassenen.

Een Oekraïens liedje met een dans doorbrak alle verschillen tussen de kinderen, en bracht een lach op het gezicht van de kinderen en de toeschouwers. Een bijzondere middag om niet te vergeten.

Na afloop was het TalenthusTeam, bestaande uit Rick, Niels, Evy, Noud, en Sil, moe, dankbaar en voldaan. Ze hebben Vluchtelingenkinderen een mooie middag mogen geven, en daar was het om te doen !

Share.
Exit mobile version