DALFSEN – Van 27 oktober tot 7 december 2023 exposeren Joke Beens en Willie Hakvoort in het gemeentehuis in Dalfsen. Joke Beens is beeldend kunstenaar en maakt haar werken op een ondergrond van gedroogde rivierklei. Kunstenaar Willie Hakvoort maakt lyrisch abstracte werken van acrylverf. De kunstwerken zijn te bekijken tijdens openingstijden van het gemeentehuis. Deze vindt u op www.dalfsen.nl. Beide kunstenaressen vertellen hieronder meer over zichzelf en hun werk.

(Advertentie)

Joke Beens

Joke: “In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Nunspeet. Mijn werk gaat over zichtbaar maken en weer verdwijnen. Over kwetsbaarheid en vergankelijkheid. Ik werk op een ondergrond van gedroogde rivierklei. De ontdekking van `IJsselklei’ verwerken in mijn werk komt vanuit mijn jeugd. Als kind zwom ik in de IJssel, struinde ik door het riet en lag er uren te zonnen. Ik smeerde mij in met IJsselklei en met een duik in de rivier spoelde het weer van mij af.”

Willie Hakvoort

Willie: “Tekenen en schilderen is altijd mijn passie geweest. Na de 90’er jaren ben ik mij daarin verder gaan ontwikkelen en heb ik de aquarelverf vervangen door acrylverf. Ik heb cursussen/workshops gevolgd bij Coos Buitenhuis, Sjoerdje Hak, Han van Hagen en Rolina van Vliet. Gaandeweg ben ik steeds meer een eigen stijl gaan creëren. Mijn werk is bij voorkeur opgebouwd uit meerdere verflagen. Door te werken met paletmes en gemengde technieken krijgt deze gelaagdheid nog meer karakter. Ook leid ik mij vaak door toevalligheden die zich voordoen en laat ik mijn verbeelding de vrije loop. Mijn beeldtaal van de meest recente werken is lyrisch abstract. Ze ontstaan door spontane improvisatie, maar ook het landschap dient als inspiratiebron. Ik heb op verschillende locaties geëxposeerd en neem jaarlijks deel aan kunstmarkten en Kunst om Dalfsen.”

Iedereen is van 27 oktober tot en met 7 december 2023 welkom om de kunstwerken te bekijken.

Share.
Exit mobile version