NIEUWLEUSEN – Het is deze week precies vijf jaar geleden dat het Agnieten College Nieuwleusen begon met de Talentenbrigade en het Talenthus. Mede doordat de praktisch – en creatief ingestelde leerlingen zich niet thuis voelden in de overwegend theoretisch gestuurde en ingerichte school.

(Advertentie)

De leerlingen zelf zochten plekken en activiteiten waar ze energie van kregen, talent konden ontwikkelen, ervaring konden opdoen, maar die bovenal erg leuk waren om te doen. Het Agnieten College zorgde ervoor dat het Talenthus( de plek) en de Talentenbrigade( de deelnemers) open stond voor alle niveaus, van basis-kader t/m. vwo.

Kulturhus de Spil in Nieuwleusen ging mee in deze ontwikkeling. Zo werd drie jaar geleden, in coronatijd, een samenwerkingsverband opgericht, waarin alle betrokken huurders en partners binnen de Spil afspraken maakten om vanuit het Gemeenschapsmodel te gaan werken. Samenwerking vanuit het idee’ de som maakt meer dan de delen ‘, en meedenken met de andere partij, daar waar mogelijk, voor ons gemeenschappelijk doel ; Een plek voor iedereen uit Nieuwleusen en omgeving, waar hij/zij zich thuis en wel kan voelen ‘’.

Helaas is het Gemeenschapsmodel binnen de Spil een ideaal gebleven.

Het Talenthus binnen het Agnieten College gaat een nieuwe fase in, nu de tijd van pionieren voorbij is, en oprichter Mink de Vries als coördinator Talenthus er mee is gestopt. De toekomst zal het leren of de nieuwe, en snel veranderende, tijd ook het bestaan van het Talenthus mogelijk maakt.

Share.
Exit mobile version