NIEUWLEUSEN – USV begon uitstekend aan het duel tegen naaste concurrent Protos.

(Advertentie)

Niels Kappert zette in de 7e minuut op assist van Leon Kooiker zijn ploeg op 1-0. Op dat moment was een schot van Thijmen Stegeman al gestuit door Protos-doelman Martijn ten Broeke en had Jort Kouwen van dichtbij al de paal geraakt. Het eerste kwartier was dan ook volledig voor USV. Geen vuiltje aan de lucht. Maar ineens leek USV in slaap gesukkeld door het aangename voorjaarszonnetje en kreeg meteen hiervoor de rekening gepresenteerd. In de 17e minuut maakte Bram van der Veen uit het niets gelijk (1-1). Voor USV was het geen wake-up call.

Het noodzakelijke tempo was en bleef ver te zoeken en dat paste helemaal in het straatje van Protos. Ondanks het vele balbezit kreeg USV ook na rust het vuurtje niet aan. Meerdere motoren haperden waardoor er van echte druk op de verdediging van Protos zelden sprake was. Trainer Mathijs van Faassen stuurde nog een aantal verse krachten naar het front, maar zonder al te veel munitie. In de slotminuten kwam Leon Kooiker een teenlengte tekort voor de winnende treffer, maar had ook Protos zomaar nog de zege kunnen stelen. Zo bleef het 1-1 en daar schoten beide ploegen totaal niets mee op. USV en Protos waren nog volop in de race voor de tweede periode, maar die kansen zijn door de zouteloze remise zo goed als verkeken.

Zondag gaat USV op bezoek bij FC Ter Apel ’96, de enige ploeg die nog enigszins in het spoor blijft van koploper Nieuw Buinen. Aanvang 14.00 uur op het kunstgras van sportpark ’t Heem in Ter Apel.

Share.
Exit mobile version