NIEUWLEUSEN WEATHER

    DALFSEN – De ruimte is schaars en de woningnood hoog, ook in de gemeente Dalfsen. Wonen als thema staat daarom onverminderd hoog op de agenda. Gemeente Dalfsen wil graag van inwoners horen hoe zij aankijken tegen dit belangrijke thema. Het kan gaan over hoe woningen betaalbaar blijven voor starters, hoe iemand met een zorgvraag zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen of om welke woningen de komende jaren gebouwd moeten worden. In iedere kern organiseert de gemeente Dalfsen in maart of april een inloopbijeenkomst. Met de opbrengst uit deze bijeenkomsten stelt de gemeente haar nieuwe woonbeleid op.

    (Advertentie)
    Inloopbijeenkomsten voor inwoners over wonen in gemeente Dalfsen

    Mening inwoners belangrijke input voor invulling woonaanpak gemeente

    Wethouder Schuurman: ‘We moeten op dit thema uitdagende keuzes maken. De ruimte is schaars en het geld helaas niet oneindig. Waar gaat dan onze aandacht naar uit?’ Wethouder Uitslag vult aan: ‘Als we kijken naar starters, ouderen of mensen met een zorgvraag. Hen willen we toch allemaal een fijne plek in Dalfsen kunnen bieden? Maar hoe doen we dat?’ Daarom is het belangrijk te horen wat inwoners willen. Beiden roepen inwoners op te helpen met deze woonvraagstukken.

    Inloopbijeenkomsten per kern

    • Dinsdag 19 maart Lemelerveld Reimink
    • Dinsdag 26 maart Nieuwleusen De Spil
    • Woensdag 27 maart Dalfsen De Overkant
    • Woensdag 3 april Hoonhorst Zaal Kappers
    • Dinsdag 9 april Oudleusen Wiekelaar

    Iedereen is welkom om tussen 19.00 en 21.00 uur binnen te lopen. Iedere avond zijn wethouders, medewerkers van de gemeente en het adviesbureau Companen aanwezig met wie u uw zorgen of ideeën kunt delen.

    Totstandkoming nieuwe woonzorgvisie

    Naast de inloopbijeenkomsten met inwoners, is er nog een aparte bijeenkomst voor een selecte groep professionals als woningbouwcorporaties, zorgaanbieders, makelaars etc. De input uit alle bijeenkomsten, brengt het adviesbureau Companen samen tot een Woonzorgvisie. Een visie waarin alle woonaspecten staan zoals het invullen van de woningvraag, aanpak van de bestaande woningvoorraad en de ondersteuning van (kwetsbare) doelgroepen op de woningmarkt. Deze visie zal een looptijd kennen van maximaal 5 jaar en naar verwachting in het derde kwartaal aan de gemeenteraad worden aangeboden. Als de gemeenteraad de visie vaststelt, wordt er een plan van aanpak (uitvoeringsprogramma) gemaakt. Hierin staan concrete vervolgstappen benoemd.

    Share.