NIEUWLEUSEN – Op een zonovergoten, maar lastig bespeelbaar veld op sportpark ‘t Klaverblad boekte S.V. Nieuwleusen een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Rigtersbleek. Na een 0-1 ruststand wist Nieuwleusen uiteindelijk de wedstrijd terecht in hun voordeel te beslissen en de drie punten bij te schrijven.

S.V. Nieuwleusen begon met een iets gewijzigde basisopstelling aan het duel met de gasten uit Twente. Trainer Elzinga koos vandaag voor Bas Evenboer als collega-spits naast topscorer Randy Vink. Hierdoor zakte Reinier Meijerink een linie wat ten koste ging van de basisplaats van Stijn Hoekstra.

S.V. Nieuwleusen pakte, na een korte fase van afwachten van beide ploegen, overduidelijk het initiatief. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet, hoewel een uitstekende genomen vrije trap van Roy in ‘t Veld wel zorgde voor wat onrust in de defensie van de gasten. In de 32 minuut zette, de geslepen spits Dylan Rickhoff, geheel tegen de verhouding in de 0-1 op het scorebord. Een vrije trap werd door hem onhoudbaar voor Tim in de verre hoek gekopt. Een domper voor de thuisploeg en het enthousiaste thuispubliek.

Het spelbeeld veranderde echter weinig, S.V. Nieuwleusen zocht voetballend de oplossing, terwijl Rigtersbleek nu nog vaker koos om de lange bal te hanteren. Helaas leverde een afstandsschot van Kris Tinholt en een individuele actie van Thomas Koobs niet de zo gewenste gelijkmaker op en gingen beide ploegen met een 0-1 ruststand de kleedkamer in.

Bij aanvang van de 2e helft was het Sander Bollemaat die Roy in ‘t Veld, met een gele kaart op zak, kwam vervangen. De ploeg van Elzinga ging door waar het gebleven was. Al snel was het dan ook 1-1. In de 52e minuut liet Randy de keeper kansloos na goed voorbereidend werk van Sander en Thomas.

Na deze gelijkmaker leek het erop dat de thuisploeg de wedstrijd in het slot zou gooien. Dit was echter niet het geval en alertheid bleef geboden voor de defensie van de Nieuwleusenaren. Rigtersbleek wist zich in de 2e helft bij vlagen behoorlijk goed onder de druk uit te voetballen en gevaarlijke momenten te creëren. Ook S.V. Nieuwleusen was gevaarlijk met de hardwerkende invallers Tieme Brinksma en Stijn Hoekstra. De andere invaller, Nemo Hekkert was nog het dichts bij een treffer, maar zijn kopbal belandde op de paal. Het fanatieke thuispubliek had zich al bijna neergelegd bij opnieuw een puntendeling met Rigtersbleek, toen alsnog de verdiende 2-1 stand op de borden werd gezet door de immer scorende Randy Vink. Een verre ingooi van Nemo Hekkert werd door Roy Bollemaat knap verlengd met z’n hoofd en geweldig afgerond door Randy.

Niet lang daarna klonk het eindsignaal en kon de thuisploeg drie zwaarbevochten punten bijschrijven. Aangezien de complete top vier wist te winnen blijft het bovenin ongemeen spannend.

Volgende week speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur uit tegen Dieren. De supportersvereniging zorgt weer voor busvervoer.

Scoreverloop

• 32e min. 0-1 Dylan Rickhoff
  • 52e min. 1-1 Randy Vink
  • 91e min. 2-1 Randy Vink

Opstelling S.V. Nieuwleusen

• Doel: Tim Hoogenkamp
  • Verdediging: Kris Tinholt (63e Nemo Hekkert), Saake Malestein, Roy Bollemaat, Leon de Raad.
  • Middenveld: Tom Vasse, Roy in ‘t Veld (46e Sander Bollemaat), Reinier Meijerink (63e Stijn Hoekstra), Thomas Koobs
  • Aanval: Bas Evenboer ((63e Tieme Brinksma) en Randy Vink (92e Jesse Marsman)