NIEUWLEUSEN – De tweede editie van de LIV Halve Marathon van Nieuwleusen werd met overmacht gewonnen door Danny Koppelman. De atleet uit Hoge Hexel, uitkomend voor ACO van Elderen uit Ommen, legde de 21,1 kilometer af in een snelle tijd van 1.05.56. Derko Laan uit Zwolle werd met een tijd van 1.18.58 tweede en Edwin Wentink uit Enschede legde beslag op de derde plaats. De triatleet die deze wedstrijd verkoos boven die van in zijn eigen woonplaats, kwam binnen na 1.22.18.

Voor Rianne Niewold uit Punthorst was deze wedstrijd zo’n beetje een thuiswedstrijd. Het parcours gaat onder meer door de staatsbossen bij haar achter het huis langs. Met een tijd van 1.29.24 was de atlete van de BB lopers veruit de snelste vrouw. De tweede plaats was voor haar clubgenote Anouk van Triest uit Zwolle. Zij zette een tijd van 1.37.16 op de klokken. Annelies Noordzij uit Kampen werd derde met een tijd van 1.38.31.

De Gebo Tours 4 Mijl van Nieuwleusen werd gewonnen door Gert Versteeg uit Dalfsen. Met een tijd van 21.52 was de BB loper bijna een minuut sneller dan zijn plaats- en clubgenoot Rob Goutbeek. De voormalige Nieuwleusenaar klokte een tijd van 22.43. Jordy Pasman uit Nieuwleusen en uitkomend voor Bos Bedden Loopgroep AG ’85 werd derde met een tijd van 22.57.

Van de vrouwen was Marije Veldman uit Nieuwleusen de snelste. De atlete van ACO van Elderen finishte in een tijd van 27.06. Kim Schutte uit Lemelerveld werd tweede met een tijd van 29.05 en Janita Willems uit Nieuwleusen kwam als derde binnen. Zij passeerde de meet na 30.51.

De jeugd tot en met 12 liep de Bos Bedden Jeugd Run over een parcours van 1 kilometer. Van de jongens 10 t/m 12 jaar was Thomas Krol uit Staphorst de snelste. Hij won met een tijd van 3.56. Van de meisjes in deze leeftijdscategorie won Laure Veldman de eerste prijs. Zij finishte in een tijd van 4.56. De strijd bij de jongens t/m 9 jaar werd gewonnen door Mick Evertse uit Borger. Hij liep een tijd van 4.14. Met een tijd van 4.12 was Bo Goorman het snelste meisje in deze categorie.

De organisatie, Bos Bedden Loopgroep AG ’85 en Restaurant LIV, kijkt met tevredenheid terug naar deze editie. Veel dank gaat uit naar de tientallen vrijwilligers waardoor alles vlekkeloos verliep. Het volgende evenement van AG ’85 is de Munnikenslagloop in Rouveen op woensdagavond 19 juni.