NIEUWLEUSEN – De Protestantse gemeenschap van Nieuwleusen verwelkomt iedereen voor een Taizédienst, georganiseerd door de werkgroep Taizé Dedemsvaart. Terugkerend na een aantal jaar, brengt deze bijzondere dienst een vleugje van de spiritualiteit van Taizé, een idyllisch dorpje in Bourgondië, Frankrijk, naar onze lokale gemeenschap.

(Advertentie)

Taizé staat bekend als een pelgrimsoord voor honderdduizenden jongeren die daar samenkomen om een week te leven in het ritme van de broeders, in een christelijke gemeenschap. De kern van de Taizédienst ligt in liederen, waarin korte teksten zich herhalen, waardoor zingen een diepgaande vorm van gebed wordt, een zoektocht naar God.

Een wezenlijk element van de Taizé-ervaring is de stilte, die langer duurt dan wat we doorgaans gewend zijn in kerkdiensten (ongeveer 8 minuten). In deze stilte kunnen de gezongen en gelezen woorden bezinken, waardoor de aanwezigen de ruimte krijgen om te reflecteren en op adem te komen.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze bijzondere ervaring mee te maken, in de Ontmoetingskerk, gelegen aan de Burgemeester Backxlaan 269.

Share.
Exit mobile version