De Prestaties van Loopgroep AG’85 van deze week

0
75

De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 waren de afgelopen week bij meerdere wedstrijden actief.

{loadmoduleid 143}

Arend Jan van de Hoek nam in Almere deel aan de Long Distance Triathlon. Dit is Europees oudste hele triathlon, waarbij de deelnemers achtereenvolgens 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen. Dit jaar was het Europees kampioenschap toegekend aan Almere, zodat er een groot internationaal deelnemersveld aan de start stond. Van de Hoek zwom de 3,8 kilometer in 1.08.16, fietste 180 kilometer in 5.15.02 en liep afstuitend de marathon in 3.52.02. Met een totaaltijd van 10.21.54 werd hij 203e van de 784 deelnemers aan de langste afstand.

In deze periode wordt herdacht dat het 75 jaar geleden is dat de bevrijding van Zuid-Nederland plaatsvond, met onder andere operatie Market Garden.  Bij de Airborne Freedom Trail lopen de deelnemers van de droppingszone naar het centrum van Arnhem over zoveel mogelijk onverharde paden. Willemien Weits, Karin Nijland en Anna Bosman namen deel aan de kortste trail over een afstand van 18 kilometer, waarbij de start plaatsvond vanaf Papendal en de finish was bij de John Frostbrug in Arnhem. Doordat deze trail een prestatietocht was vond er geen tijdsregistratie plaats.

Jeanette Mussche nam deel aan de Bridge to Bridge Run in Arnhem, de Run to remember freedom. Bij de wedstrijd over 10 kilometer passeren de deelnemers tweemaal de John Frostbrug. Ze liep een tijd van 59.08 minuten.

Bij de Hoenwaard Run in Hattem lopen de deelnemers langs de uiterwaarden van de IJssel en langs de rand van Hattem. Albert Mussche liep de 10 kilometer in 38.30 minuten en won hiermee de derde prijs bij de Mannen 40+. Michiel Huzen liep 39.00 minuten en lijkt hiermee al weer te zijn hersteld van de 50 kilometer die hij vijf dagen eerder in Winschoten had gelopen. Karlo Knipmeijer doorbrak de barriére van 40 minuten, met een tijd van 39.43 verbeterde hij zijn persoonlijk record met 59 seconden. Johan Visscher verbeterde zijn p.r. met 8 seconden tot 43.06 minuten. Bij de wedstrijd over 5 kilometer liep Albert Holtland een tijd van 21.44 minuten.

Albert Mussche liep bij de Klenckeloop in Oosterhesselen de 5 kilometer in 18.58 minuten en won hiermee de tweede prijs in de categorie Mannen 40+.