Ruime overwinning S.V. Nieuwleusen

0
98

Op sportpark Noord-West in Beilen boekte S.V. Nieuwleusen tegen Fit Boys, rode lantaarndrager in de 3e klasse D, een simpele en ruime 2-6 overwinning.

Vanaf de aftrap nam S.V. Nieuwleusen het initiatief en dat resulteerde in enkele prima kansen om de score te openen. Nadat Bas Evenboer uit een hoekschop rakelings over had gekopt en Leon de Raad zijn inzet zag gestopt door doelman Robert Haandrikman was het na tien minuten wel raak. Een voorzet op maat van Stijn Hoekstra werd door Leon de Raad koppend benut (0-1). S.V. Nieuwleusen bleef de aanval zoeken en na weer een prima voorzet van Stijn Hoekstra had Nick Holsappel de score kunnen verdubbelen. Zijn te slappe schot werd echter moeiteloos gekeerd door Haandrikman. Hierna liet S.V. Nieuwleusen Fit Boys beter in de wedstrijd komen door wat gas terug te nemen en soms slordig samenspel. Een grote kans op de gelijkmaker kreeg Tim Seubring uit een vrije trap na een overtreding van Stefan van Veen. Zijn kopbal werd gekeerd door doelman Tim Hoogenkamp. Op slag van rust wist S.V. Nieuwleusen uit de rebound van een afgeslagen aanval toch nog te scoren via Bas Evenboer (0-2).

{loadmoduleid 158}

Kort na rust kreeg Fit Boys een grote kans op de aansluitingstreffer. Mark de Weerd wist maar ternauwernood redding te brengen op de doellijn. Even later was het weer raak voor S.V. Nieuwleusen. De voorzet van de voor Nick Holsappel ingevallen Tom Vasse werd prima afgerond door Stijn Hoekstra (0-3). De verdediging van Fit Boys had grote moeite om de van een blessure teruggekeerde Tom Vasse af te stoppen. Hij kreeg dan ook de kans te scoren oog in oog met Haandrikman maar wist deze niet te passeren. Ook een voorzet van Vasse op de vrijstaande Hoekstra leidde niet tot de definitieve genadeklap. Fit Boys kwam nauwelijks nog aan een fatsoenlijke aanval toe maar kwam toch tot scoren. Een afgeslagen aanval van S.V. Nieuwleusen kwam voor de voeten van Ruud Seubrink die zag dat Tim Hoogenkamp wel erg ver voor zijn doel stond. Van grote afstand ondernam hij een poging die tot succes leidde (1-3). Nadat Roy Bollemaat uit een vrije trap de 1-4 had ingekopt was de wedstrijd wel gespeeld, helemaal toen Gerrit Zekveld de 1-5 liet aantekenen. Fit Boys deed daarna nog iets terug door de aanvallend ingestelde verdediging van S.V. Nieuwleusen te verrassen via Jonathan Schans (2-5). De fraaie solo en het afronden van Saake Malestein in de laatste minuuut maakte het klasseverschil helemaal duidelijk (2-6).

Door deze winst had S.V. Nieuwleusen nog een theoretische kans op de tweede periodetitel, maar omdat FC Klazienaveen ook wist te winnen is aan die illusie een eind gekomen.

Volgende wedstrijd: 14 maart thuis tegen ZZVV (Zuidwolde). Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

  • Doel: Tim Hoogenkamp
  • Verdediging: Saake Malestein, Roy Bollemaat, Stefan van Veen (80e Thomas Huzen), Leon de Raad
  • Middenveld: Mark de Weerd, Gerrit Zekveld, Ruben Brinkman
  • Aanval: Bas Evenboer, Rick Holsappel (46e Tom Vasse), Stijn Hoekstra (80e Tim Harink)

Scoreverloop:

  • 10e: 0-1 Leon de Raad
  • 45e: 0-2 Bas Evenboer
  • 50e: 0-3 Stijn Hoekstra
  • 71e: 1-3 Ruud Seubring
  • 77e: 1-4 Roy Bollemaat

79e: 1-5 Gerrit Zekveld

80e: 2-5 Jonathan Schans

89e: 2-6 Saake Malestein