USV hield ledenvergadering

0
15
USV hield ledenvergadering
Foto: Marcel van Saltbommel

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week hield USV de voorjaarsledenvergadering. Voorzitter Michiel Smudde kon melden dat  sportpark Hulsterlanden volledig overschakelt naar LED-verlichting. Het is de uitkomst van overleg tussen de gemeente en de clubs uit Dalfsen. LED biedt de nodige pluspunten. Niet alleen een besparing op energiekosten, maar ook minder lichtoverlast voor de omgeving.

Onderdeel van het plan is dat USV wedstrijdverlichting krijgt op het hoofdveld. Hiertoe zullen deze zomer 4 masten met armaturen worden geplaatst. Daarmee maakte de voorzitter meteen een bruggetje naar de plannen van de KNVB. De bond kreeg groen licht om te starten met het optimaliseren van de zogenaamde voetbalpiramide. De verschillende klassen worden beter op elkaar aangesloten. Bovendien kunnen, voorlopig tot en met de 1e klasse, zaterdag- en zondagteams bij elkaar worden ingedeeld. En dat heeft grote gevolgen voor de traditionele speeldagen en aanvangstijdstippen. De voorzitter houdt er rekening mee dat die ontwikkeling op termijn verder doorgevoerd wordt in het lagere amateurvoetbal. Denk dan ook aan de vrijdagavond als speelmoment. Bijvoorbeeld voor de jeugd. En terug naar LED: dan is het een uitkomst als ook het hoofdveld is uitgerust met goede verlichting.

Het bedrijfsleven schreeuwt om personeel, maar ook verenigingen maken zich zorgen over het afnemende aanbod van vrijwilligers. Gelukkig kan USV nog steeds beschikken over een groot aantal vrijwilligers, maar er zijn wel steeds meer vrijwilligers met dubbele taken, ziet de voorzitter. Dus ook USV kan op tal van gebieden handjes gebruiken. Ook het bestuur moet op zoek naar versterking. Secretaris Daniëlle Vlierman heeft helaas door een combinatie van persoonlijke omstandigheden moeten besluiten haar taken neer te leggen. Penningmeester Sander Eissen loodste de leden door de financiële plaatjes. Hij kondigde voor volgend seizoen een indexatie van de contributies aan. Die waren 2 jaar bevroren omdat er slechts mondjesmaat kon worden gevoetbald. Vrijwel alle categorieën krijgen daardoor te maken met een lichte stijging. Met dank aan overheden, zoals de gemeente Dalfsen, heeft USV in corona-tijd de ergste financiële klappen op kunnen vangen. Dank ook aan de sponsoren die USV onverminderd bleven steunen. De renovatie van het clubgebouw is grotendeels voltooid en bleef dankzij veel zelfwerkzaamheid keurig binnen budget. De officiële opening volgt nog. De penningmeester kon verder melden dat USV onderdak blijft bieden aan Kinderopvang Winkies terwijl het overdekte Henk Wink Court een facelift krijgt. De meest opvallende vernieuwing is de kunstgrasmat die over de betonnen vloer komt te liggen.